|
|
|
Paprika met ansjovis |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 paprika, gele
- 1 paprika, groene
- 1 paprika, rode
- 1 blik ansjovisfilet
- 1 el. kappertjes
- 4 el. olijfolie, extra vergine
- 1 el. oregano, verse
- 2 teentjes knoflook
|
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor in 10 minuten op 200 graden Celsius. Rooster de paprika's circa 20 minuten in het midden van de oven. Leg ze in een schaal, dek deze af en laat de paprika's nog circa 10 minuten staan. Snijd elke paprika in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadlijsten. Leg ze naast elkaar op een platte schaal. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in flinterdunne schijfjes. Hak de ansjovisfilets en kappertjes fijn. Verdeel de ansjovis, kappertjes, knoflook en oregano over de paprika. Druppel de olijfolie erover.
Laat de paprika circa twee uur staan, zodat de smaken in kunnen trekken.
Lekker met ciabatta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|