laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaasfondue 'van eigen bodem'
  ingrediënten:
   



  • 120 g Nazarethkaas
  • 6 plakjes Fagnarkaas
  • 6 plakjes Ambiorixkaas
  • 30 cl pilsbier
  • 5 cl jenever
  • 2 theelepels maiszetmeel
  • 1 teentje knoflook
  • 6 sneetjes brood
  • 2 appelen (Jonagold)
  bereiding:
    Het fonduepannetje goed inwrijven met het knoflookteentje. Er de in stukken gesneden kaas in doen, samen met het bier, de jenever en het in bier losgeklopt maiszetmeel.

Goed mengen en op een zacht vuur laten smelten.

Het fonduepannetje op het stel zetten.

Het brood en de appel in stukjes verdelen. De stukjes appel besprenkelen met jenever of met citroensap.

Op een stokje de stukjes brood en/of appel schuiven en in de gesmolten kaas dompelen.

Tip: in plaats van appel kan ook ander hard fruit worden genomen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats