|
|
Voorbereiding:
- Snij het witloof in stukjes.
- Rasp de kaas.
- Snij het vetrandje van de ham weg. Rol het sneetje ham stevig op en snij het in flinterdunne reepjes.
Bereiding (20 min.):
Maak 16 cirkeltjes (0 - 4 cm) met de geraspte kaas op een vel aluminium- of bakfolie. Let erop dat de kaascirkeltjes even dik zijn. Bestrooi ze met enkele hamsnippers en tijm. Laat 4 - 5 min. bakken onder de grill. Laat even afkoelen en pel de 'kantkoekjes' van de folie. Dat gaat gemakkelijk als u de folie lichtjes plooit.
Laat de gesnipperde sjalot gedurende 1 min. glazig stoven in hete boter. Voeg het witloof, het rietsuikerklontje, de kalfsfond, 7 dl water, paprikapoeder, nootmuksaat en cayennepeper toe. Dek af en laat 10 minuten koken.
Mix de soep. Voeg de helft van de room toe en kruid met peper en zout.
Afwerking
Versier elk bord soep met een straaltje room, enkele sprietjes bieslook en 4 'kantkoekjes'.
tips:
- De 'kantkoekjes' kan u vooraf ovenklaar maken. De soep kan u ook vooraf maken tot net voor het toevoegen van de room.
- Voor deze soep kan u het witloof vervangen door asperges, bloemkool, courgette of venkel. |