Visrolletjes in romige kruidensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 eetlepel gehakte selderie
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 300 g kortkokende zilvervliesrijst
- 500 g tong- of scholfilets (diepvries)
- 3 eetlepels citroensap
- 250 g kleine champignons
- 1 dl witte wijn
- 1/2 liter visbouillon
- 3 eetlepels creme fraiche
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel mosterd
- zout, peper
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Leg de filets uit op een bord en bedruppel ze met het citroensap. Bestrooi ze met zout en peper. Rol ze op en steek
ze met een prikkertje vast.
Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden.
Leg de filets in een ondiepe ovenvaste schaal met de champignons eromheen. Schenk de witte wijn erbij. Bestrooi
met de selderie en peterselie. Stoof afgedekt ca. 10 minuten tot de vis gaar is.
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Smelt voor de saus de boter en roer de gezeefde bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, de creme
fraiche, wat zout, de tomatenpuree en de mosterd en roer alles goed door tot een glad geheel.
Neem de visrolletjes uit het kookvocht en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Serveer de saus over de visrolletjes en geef de rijst er apart bij.
Een zomerse tuinkerssalade met tomaten past er prima bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|