Konijn met pruimen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 konijn
- 2 uien
- peper
- zout
- 20 g tarwebloem
- 100 g bakboter
- 7.5 dl witte droge wijn
- 33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
- 1 dl vleesbouillon
- 1 kruidentuiltje
- 400 g gedroogde pruimen
- 100 g rozijntjes
- 2 sneetjes wittebrood
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
- 2 cl azijn
- 1/2 theelepel maiszetmeel
- 1 eetlepel mosterd
|
|
bereiding: |
|
|
Het konijn in stukken snijden. De uien pellen en grof hakken. Het vlees kruiden met peper en zout en de stukken in bloem wentelen.
Aan alle kanten mooi bruin bakken in hete boter. Uit de pan halen en de uien lichtbruin fruiten.
De stukken konijn weer toevoegen en de wijn en het bier erbij gieten. Het kruidentuiltje toevoegen en gedurende 1 uur zachtjes laten stoven met het deksel op de pan. Wat bouillon toevoegen zodat het vlees blijft onderstaan.
Ondertussen de pruimen en de rozijnen laten zwellen in lauw water.
Het kruim van het brood in dobbelsteentjes snijden en goudbruin bakken in olie met boter.
De peterselie fijnhakken.
Het zetmeel en de mosterd losroeren in wat azijn.
De stukken konijn op een dienschaal scheppen, de saus binden met mosterd en het zetmeelmengsel. De pruimen en de rozijnen toevoegen en ze even laten doorwarmen.
De saus over het konijn scheppen en bestrooien met gebakken broodkorstjes en gehakte peterselie.
Serveren met gekookte aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|