|
|
Bereidingswijze:
1. Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Hak de aardbeien grof.
2. Doe de gehakte aardbeien met de yoghurt in een blender of keukenmachine en pureer het.
3. Schenk het kokende water in een kommetje. Plaats het in een bakje heet water en strooi de poedergelatine in het kommetje.
4. Niet in de gelatine roeren en laten staan tot het poeder geheel is opgelost en de vloeistof helder is.
5. Doe het aardbeien-yoghurt mengsel in een kom en klop er met een garde krachtig de opgeloste gelatine door. Als u zoetstof wilt toevoegen moet dat nu gebeu- ren.
6. Zet de bak in het vriesvak van de koelkast of in de diepvries en laat het staan tot zich aan de randen ijs begint te vormen.
7. Schep het ijs stevig door en plaats de bak weer in de vriezer.
8. Klop in de tussentijd het eiwit stijf.
9. Neem het ijs uit de vriezer en werk er met een spatel het stijfgelagen eiwit door. Niet roeren anders gaat alle lucht verloren.
10. Overdoen in een serveerschaal, in de vriezer terug- zetten tot het geheel bevroren is. Gaat het erg snel dan even afdekken met een stuk aluminiumfolie en tegen kristalvorming kunt u het nog een paar maal omscheppen.
Serveertips:
11. Met een ijslepel ijsbolletjes scheppen, in glazen coupes doen en eventueel gegarneerd met een aardbei en een takje munt serveren.
EXTRA TIP : Buiten het seizoen kunt u vruchten uit pot of blik nemen, maar dan wel eerst laten uitlekken. Als u diepvriesproducten ge- bruikt, dan alleen gedeeltelijk laten ontdooien en meteen met de yoghurt vermengen. Variatie Bramen, frambozen en bessen zijn ook geschikt. Alleen moet het vruchtenmoes eerst door een zeef gewreven worden om de pitjes te verwijderen. |