|
|
|
Met spinazie gevulde paddestoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
250-300g spinazie, zonder steel
400 g middelgrote paddestoelen
2 eetlepels olijfolie plus iets extra
25 g ontbijtspek, fijngesneden
1 sjalotje, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
50-75 g zachte geitekaas
ca. 25 g pannezaanse kaas, vers geraspt
2 eetlepels vers broodkruim
zout en peper |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Was de spinazie maar droog de blaadjes niet. Kook ze in een pan tot ze geslonken zijn en geen vocht meer te zien is; roer af en toe. Doe de spinazie in een vergiet, knijp er zo veel mogelijk vocht uit en hak haar fijn. Breek de stelen van de paddestoelen en hak ze fijn.
Verhit de olie in een koekepan, voeg spek, sjalot, knof-look en paddestoelstelen toe en fruit deze ca. 5 minuten; roer af en toe. Roer er de spinazie door. Haal de pan snel daarna van de hittebron en voeg geitekaas, zout en peper toe.
Bestrijk de paddestoelhoeden met olie en leg ze om-gekeerd naast elkaar in een ingevette ondiepe ovenschaal. Verdeel er het spinaziemengsel over. Meng parmezaanse kaas en broodkruim, bestrooi daarmee de paddestoelen en zet ze ea. 20 minuten in een op 190 ?C (stand 5) voor-verwarmde oven, of tot ze gaar zijn. Dien ze warm op. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|