|
|
|
Amerikaanse fondue |
|
ingrediënten: |
|
|
[color=blue:d680d85f79]- VOOR HET GEHAKT:[/color:d680d85f79]
- -250 g kalfsvlees
- 250 g varkensvlees (zeer fijn malen of laten malen)
- -2 sneetjes witbrood (zonder korst)
- -melk
- -1 klein ei
- -snufje zout, peper,nootmuskaat
- -25 g boter [color=blue:d680d85f79]
- VOOR DE FONDUE:[/color:d680d85f79]
- -4 dl witte droge wijn
- -200 g boeren Goudse (zonder korst)
- -200 g Emmenthaler (zonder korst)
- -(ma?zena)
- -zout, witte peper, nootmuskaat
- -2 1/2 eetlepel Kirschwasser
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
-de sneetjes brood weken in een kom melk en heel goed uitknijpen -de melk wegdoen en het ei, zout,peper,nootmuskaat door het brood mengen -het gemalen vlees erbij doen en goed dooreen kneden -balletjes rollen (grootte van een knikker)
Bereidingswijze:
-verhit de boter in een koekepan en de balletjes rondom bruin bakken (hou ze warm en serveer ze warm) -wrijf de fonduepot in met look -doe de wijn erin en laat koken tot deze gaat bruisen -de geraspte kazen al roerend toevoegen tot alles is opgelost en een gladde massa ontstaat -zonodig een tikkeltje ma?zena (aangelengd in wat water) bijdoen om te binden -kruiden naar smaak -vlak voor het serveren de kirsch erdoor roeren
Serveertips: In plaats van met stokbrood , prikt U nu de gehaktballetjes op Uw fondue vork en doop ze in de kaasfondue |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|