laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amerikaanse fondue
  ingrediënten:
   
    [color=blue:d680d85f79]
  • VOOR HET GEHAKT:[/color:d680d85f79]
  • -250 g kalfsvlees
  • 250 g varkensvlees (zeer fijn malen of laten malen)
  • -2 sneetjes witbrood (zonder korst)
  • -melk
  • -1 klein ei
  • -snufje zout, peper,nootmuskaat
  • -25 g boter [color=blue:d680d85f79]
  • VOOR DE FONDUE:[/color:d680d85f79]
  • -4 dl witte droge wijn
  • -200 g boeren Goudse (zonder korst)
  • -200 g Emmenthaler (zonder korst)
  • -(ma?zena)
  • -zout, witte peper, nootmuskaat
  • -2 1/2 eetlepel Kirschwasser
  bereiding:
    Voorbereiding:
-de sneetjes brood weken in een kom melk en heel goed uitknijpen -de melk wegdoen en het ei, zout,peper,nootmuskaat door het brood mengen -het gemalen vlees erbij doen en goed dooreen kneden -balletjes rollen (grootte van een knikker)

Bereidingswijze:
-verhit de boter in een koekepan en de balletjes rondom bruin bakken (hou ze warm en serveer ze warm) -wrijf de fonduepot in met look -doe de wijn erin en laat koken tot deze gaat bruisen -de geraspte kazen al roerend toevoegen tot alles is opgelost en een gladde massa ontstaat -zonodig een tikkeltje ma?zena (aangelengd in wat water) bijdoen om te binden -kruiden naar smaak -vlak voor het serveren de kirsch erdoor roeren

Serveertips: In plaats van met stokbrood , prikt U nu de gehaktballetjes op Uw fondue vork en doop ze in de kaasfondue
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats