laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Thaise kip-kokossoep
  ingrediënten:
   

    1 groene Spaanse peper
    1 stengel citroengras (sereh)
    3 djeroek-poeroetblaadjes
    200 gram kipfilet
    200 gram oesterzwammen
    1 eetl. olie
    2 eetl. fijn gesnipperde gemberwortel
    4 dl. kokosmelk
    1 kippenbouillontablet
    2 eetlepels vissaus (nam pla)
    1 theelepel sambal oelek
    3 eetlepels gesnipperde koriander
  bereiding:
    Bereiding (20-30 min.):
Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes. Snijd de helften schuin in smalle reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengel in stukjes van circa 4 cm. Knip de djeroekblaadjes doormidden. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in niet te smalle reepjes. Verhit de olie in een pan en roerbak de reepjes kip tot ze wit zijn. Voeg de peper, citroengras, djeroekbladen en gemberwortel toe en roerbak het geheel nog 1 minuut.
Roer de kokosmelk, 1/2 liter water en de bouillontablet door het mengsel en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 8 minuten koken.
Verwijder de stukjes citroengras en de djeroekblaadjes uit de soep. Voeg dan de paddestoelen toe en kook die zachtjes circa 2 minuten mee. Meng al roerend de vissaus en de sambal door de soep. Roer vlak voor het serveren de koriander door de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats