|
|
|
Oesterzwammen met mozarella |
|
ingrediënten: |
|
|
20 kleine oesterzwammen
2 el plantaardige olie
2 el extra vergine olijfolie
3/4 tl balsamico-azijn
1.1/2 tl fijngehakte sjalot
1/4 teen knoflook (fijngehakt)
1 pruimtomaat (ontveld, pitten verwijderd)in piepkleine blokjes
1 el fijngehakt basilicum
zout
versgemalen peper
40 g mozzarella in kleine blokjes
eventueel 20 kleine vierkantjes geroosterd (olijf)brood |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding: (10-20 min.)
Veeg de paddestoelen goed schoon. Verhit een beetje plantaardige olie in een koekenpan en schep steeds enkele paddestoelen tegelijk erin om. Zonodig wat olie toevoegen. Laat ze op een rooster afkoelen. Vermeng olijfolie en azijn, voeg sjalot, knoflook, tomaat en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.
Zout en peper de oesterzwammen en leg op elke paddestoel enkele blokjes mozzarella. Laat ze smelten onder een hete grill. Leg vervolgens een bergje van de tomaten-basilicumsla op de kaas.
Serveer de gevulde oesterzwammen op kleine bordjes, eventueel op stukjes geroosterd (olijf)brood. Smakelijk !
TIP
De garnering bestaat uit een tomaten-basilicumsla, wat een kleurige aanblik geeft. Verrukkelijk voorgerechtje, dat zich ook bij een glas wijn goed laat smaken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|