|
|
Verwarm de oven op 200°C.
Braad in een cocotte de Mechelse koekoek langs alle zijden mooi goudbruin in wat olie. Kruid met peper en zout, voeg 50 g boter en het sjalotje toe, dek af en laat nog 40 min. bakken in de oven. Haal de koekoek uit de cocotte, wikkel in aluminiumpapier en zet warm opzij. Kook de tarwe volgens de aangeraden bereidingswijze, voeg de resterende boter toe, zet opzij.
Blus op hevig vuur de cocotte met de witte wijn en de opgeloste gevogeltefond. Snij vormpjes (sterren, ruiten, vierkantjes) in de sneden peperkoek en laat lichtjes roosteren.
Verbrokkel wat overblijft van de peperkoek en voeg toe aan de saus.
Laat enkele minuten stoven, neem van het vuur en voeg, al roerend, 50 g boter toe.
Serveer de Mechelse koekoek op een bedje veldsla, met rondom de geroosterde peperkoek. Overgiet met de saus.
Een tip: U kan dit recept ook gebruiken voor het bereiden van ander gevogelte zoals fazant, kalkoenfilets enz. Pas alleen de braadtijd aan. |