laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mechelse koekoek met peperkoek
  ingrediënten:
   


  • 100 gram boter
  • 1 Mechelse koekoek
  • 10 cl water
  • 2 soeplepels olie
  • 8 sneetjes peperkoek
  • peper en zout
  • 20cl witte wijn
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 3 soeplepels gevogeltefond:
  bereiding:
    Verwarm de oven op 200°C.
Braad in een cocotte de Mechelse koekoek langs alle zijden mooi goudbruin in wat olie. Kruid met peper en zout, voeg 50 g boter en het sjalotje toe, dek af en laat nog 40 min. bakken in de oven. Haal de koekoek uit de cocotte, wikkel in aluminiumpapier en zet warm opzij. Kook de tarwe volgens de aangeraden bereidingswijze, voeg de resterende boter toe, zet opzij.
Blus op hevig vuur de cocotte met de witte wijn en de opgeloste gevogeltefond. Snij vormpjes (sterren, ruiten, vierkantjes) in de sneden peperkoek en laat lichtjes roosteren.
Verbrokkel wat overblijft van de peperkoek en voeg toe aan de saus.
Laat enkele minuten stoven, neem van het vuur en voeg, al roerend, 50 g boter toe.
Serveer de Mechelse koekoek op een bedje veldsla, met rondom de geroosterde peperkoek. Overgiet met de saus.
Een tip: U kan dit recept ook gebruiken voor het bereiden van ander gevogelte zoals fazant, kalkoenfilets enz. Pas alleen de braadtijd aan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats