laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Taugéschotel
  ingrediënten:
   
  • 1/2 bosje lente-uitjes -
  • 1 teentje knoflook -
  • wat zout -
  • 1/2 gemberbolletje -
  • 2 1/2 El sesamolie -
  • 250 g taug? -
  • 3 EL groentefond (pot) -
  • 1-2 EL sojasaus -
  • 1 EL hoisinsaus -
  • versgemalen witte peper -
  • 1 snuifje cayennepeper -
  • 1 snuifje suiker -
  • 2 EL fijngesneden bieslook
  bereiding:
    Bereidingstijd: ca. 20 min - Serveren met vlees, vis of gevogelte


De lente-uitjes in stukjes snijden. Het knof -lookteentje pletten met wat zout. De gember fijnsnipperen.
De sesamolie verhitten in een wok, uien, knoflook, gember en taugé toevoegen en alles roerbakken.
Groentefond, sojasaus en hoisinsaus erdoor roeren en het geheel even aan de kook brengen.
De taugéschotel pittig kruiden en bestrooien met bieslook.

Variatie:
In plaats van taugé kan ook een mix van verschillende ontkiemde boontjes worden genomen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats