laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boeuf Stroganoff
  ingrediënten:
   

  • 800 g runderfilet (ossenhaas)
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 250 g champignons
  • 60 g boter (bakboter)
  • 2 sjalotten
  • 5 cl vodka
  • 0.2 dl vleesbouillon
  • 30 g tomatenpuree
  • 0.2 dl room
  • peper en zout
  bereiding:
    Het vlees enige uren vooraf in reepjes snijden ter grootte van een pink. Bestrooien met korianderpoeder, zout en peper. Afdekken met rekfolie en in de koelkast laten rusten. De champignons schoonmaken. Zorgvuldig droogdeppen tussen absorberend papier. De paddestoelen in plakken snijden. De boter verhitten in de pan. De champignons fruiten op hoog vuur en overscheppen in een kleine cocotte. Zuinig zouten. Het gekruide vlees kort aanbakken in dezelfde boter. De reepjes vlees op de champignons scheppen. De sjalotten smoren in dezelfde boter. Flamberen met vodka. De vlammen doven met vleesbouillon. De tomatenpuree toevoegen en even laten indampen. De room erdoor mengen. De saus over het vlees gieten in de cocotte. Laten opwarmen gedurende 1 minuut zonder te koken. Dadelijk opdienen. Serveren met fijne deegwaren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats