laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Marquise met sinaasappelcoulis
  ingrediënten:
   

    Voor de marquise:
    1l room,
    650g chocolade fondant(811),
    2,5g gelatine blaadjes,
    aluminiumfolie,
    cakevorm

    Voor de coulis:
    1/4l sinaasappelsap,
    3cm gember,
    3el suiker,
    10g maiszetmeel.

    Voor de afwerking:
    100g chocolade,
    50g brésilienne,
    geconfijte sinaasappel,
    cacaopoeder
  bereiding:
    MARQUISE:
Laat de gelatine in koud water weken. Kook 1/2l room op en neem van het vuur. Smelt al roerend de chocolade er in.Knijp de gelatine uit en doe hem bij het chocolademengsel. Roer regelmatig tot het mengsel afgekoeld is. Klop de andere helft van de room stijf en spatel dit onder het afgekoelde chocolademengsel. Leg in een cakevorm een dubbel gevouwen stuk folie dat aan de zijkanten uit steekt.(dit is om straks beter te kunnnen ontvormen.) Giet het chocolademengsel nu in de vorm en plaats het in de koelkast of indien het niet voor direkt gebruik is in de diepvriezer.

DE COULIS:
Laat het sinaasappelsap 5min koken met het stukje geschilde gember en de suiker.Los intussen het maiszetmeel op in een beetje water. Neem de gember uit de pan en roer het ma?szetmeel door het sinaasappelsap. Laat 1min doorkoken , tot de saus de gewenste dikte heeft.Laat afkoelen.

DE AFWERKING:
Smelt de chocolade au bain marie. Strijk deze vervolgens uit op een vel bakpapier en bestrooi met brésilienne.Laat afkoelen en opstijven. Haal de chocolade voorzichtig van het papier en breek in grote stukken.
Snij nu 6 mooie vierkantjes uit de marquis. Giet op elk bord een spiegel van sinaasappelcoulis en plaats in het midden met behulp van een paletmes een stukje marquise. Druk tegen de 4 zijden van de marquise een plakje chocolade. Werk uw bord af met geconfijte sinaasappel en cacaopoeder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats