laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Romige slasoep met hollandse garnalen
  ingrediënten:
   
  • 2 kroppen sla,
  • 2 sjalotjes,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 eetlepel boter,
  • 2 visbouillonblokjes,
  • 3 takjes verse dille,
  • 1 tomaat,
  • 200g Hollandse garnalen,
  • 125ml slagroom,
  • zout,
  • peper,
  • snufje nootmuskaat.
  bereiding:
    Bereidingswijze: Was de bladeren sla en laat de nerven zitten. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Verhit de boter in een ruime pan, bak de sjalotjes en de knoflook goudbruin. Voeg de sla toe en bak het even mee. Voeg de visbouillonblokjes samen met 1 liter water aan de sla toe. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken. Was en hak de dille. Was en snij de tomaat in kleine blokjes. Spoel de garnalen onder koud stromend water. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg de slagroom toe aan de soep en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de garnalen, dille en de tomaat toe en warm de soep nog circa 3 minuten voor het uitserveren.

Zeer lekker met oerbrood, besmeerd met gezouten boter
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats