Rozijnenpannenkoeken met geglaceerde sabayon |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor de pannenkoeken :
375 g bloem
6 eieren
75 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
4,5 dl melk
125 g rozijnen geweekt in frambozenbier
1 1/2 eetlepels gesmolten boter
bakboter of olie
Voor de sabayon :
9 eieren
6 eetlepels suiker
3 dl frambozenbier
Voor de afwerking : frambozen en/of andere bessen |
|
bereiding: |
|
|
Pannenkoeken:
Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Doe er de losgeklopte eieren en de 2 suikers in en meng. Giet er al roerend de melk bij en roer tot een glad beslag. Meng er de uitgelekte rozijnen en de gesmolten boter door. Bak pannenkoekjes van 22 cm doorsnede. Stapel ze per 12 en hou ze warm.
Sabayon:
Maak de sabayon door de eierdooiers op te kloppen met de suiker. Voeg het bier toe en klop op een zacht vuur tot een luchtige sabayon.
Lepel de sabayon op de borden en zet even onder een hete grill om te kleuren. Snij de torentjes pannenkoeken in zes punten. Schik telkens een punt op de sabayon en werk af met een paar gespoelde frambozen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|