laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rozijnenpannenkoeken met geglaceerde sabayon
  ingrediënten:
   

    Voor de pannenkoeken :
    375 g bloem
    6 eieren
    75 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    4,5 dl melk
    125 g rozijnen geweekt in frambozenbier
    1 1/2 eetlepels gesmolten boter
    bakboter of olie

    Voor de sabayon :
    9 eieren
    6 eetlepels suiker
    3 dl frambozenbier

    Voor de afwerking : frambozen en/of andere bessen
  bereiding:
    Pannenkoeken:
Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Doe er de losgeklopte eieren en de 2 suikers in en meng. Giet er al roerend de melk bij en roer tot een glad beslag. Meng er de uitgelekte rozijnen en de gesmolten boter door. Bak pannenkoekjes van 22 cm doorsnede. Stapel ze per 12 en hou ze warm.

Sabayon:
Maak de sabayon door de eierdooiers op te kloppen met de suiker. Voeg het bier toe en klop op een zacht vuur tot een luchtige sabayon.



Lepel de sabayon op de borden en zet even onder een hete grill om te kleuren. Snij de torentjes pannenkoeken in zes punten. Schik telkens een punt op de sabayon en werk af met een paar gespoelde frambozen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats