laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoete vruchtenomelet
  ingrediënten:
   


  • 6 eieren
  • 75 g suiker
  • 0.6 dl room
  • 125 g rode bessen
  • 125 g aardbeien
  • 40 g boter (bakboter)
  • 15 g poedersuiker
  bereiding:
    De eieren klutsen met de room en de griessuiker.

De boter verhitten in een pan met antikleeflaag en de eierstruif erin gieten.

Kort laten stollen en daarop de schoongemaakte, gewassen en goed uitgelekte vruchten verdelen.

Laten bakken en net voor het serveren bestuiven met poedersuiker.

De omelet dubbel klappen en uit de pan laten glijden. Onmiddellijk serveren.

In plaats van aardbeien en rode bessen kunnen ook andere seizoenvruchten worden gebruikt (kersen, perziken, pruimen,...).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats