laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geschubde tarbot opgevuld met rivierkreeftjes en g
  ingrediënten:
   

    150 gr tarbot per persoon
    250 gr spinazie
    250 gr groene asperges
    1/2 kg rauwe rivierkreeftjes of langoustines
    1 kg aardappelen
    mosselvocht / visfumet
    2 eiwitten
    1/4 fles champagne
    1/2 l room
    olijfolie
    3 tomaten
    kervel / cayennepeper / bieslook
  bereiding:
    De champagne, de visfumet en het mosselvocht tot de helft laten inkoken.
Daarna evenveel room aan toevoegen en opnieuw laten inkoken.
De rauwe rivierkreeftjes (of langoustines) ontdoen van hun pantser en het vlees samen met de eiwitten heel fijn cutteren. Doorzeven en room ondermengen.
Kruiden met peper en zout en eventueel een weinig cayennepeper.
De spinazie kuisen en lichtjes blancheren in gezouten water.
Goed laten uitlekken.
De groene asperges "al dente" gaar koken in licht gezouten water.
De tarbotmoten heel even korsten in hete olijfolie en daarna horizontaal doormidden snijden.
De lichtgekookte spinazie beleggen met de farce van rivierkreeftjes waarin het midden een groene asperge wordt gelegd. Alles mooi op mekaar schikken en overdekken met flinterdunne schijfjes aardappel.
Op een ovenschotel leggen en licht overgieten met olijfolie.
Gedurende +/- 25 minuten laten garen in een warme oven.
Per persoon nog twee aardappeltaartjes maken door flinterdunne aardappelschijfjes op elkaar te leggen en te laten garen in een warme oven.
Eveneens bedruipen met wat olijfolie.
De tomaten pellen en ontpitten. In een grote brunoise snijden.
Aanfruiten in olijfolie. De aspergekopjes net voor het opdienen toevoegen.

De geschubde, gebakken moten vis midden op het bord leggen. De saus er rond gieten. De groentenmengeling op een aardappeltaartje leggen en overdekken met het andere aardappeltaartje.
Hiernaast leggen we royaal veel kervel en enkele bieslooksprietjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats