|
|
|
Witloofsoep met mosseltjes en Gandaham |
|
ingrediënten: |
|
|
2,5 kg mosselen
3 uien
2,5 witte selderstengels
tijm en laurier
witte wijn
1 1/2 liter gevogelteconsomm?
2 uien
2 takken witte selder
1 grote prei (of 2 kleine)
8 stronken witloof
8 gamba's
4 sneden Gandaham |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
De mosselen grondig schoonmaken en laten garen samen met de uien, de selder, tijm en laurier. Eventueel een weinig wijn toevoegen. De mosselen uit hun schelp halen en bewaren in een weinig kookvocht.
De rest van het kookvocht door een fijne zeef gieten.
De uien, de selder, de preien en het witloof in een fijne brunoise versnijden. De helft van de witloofbrunoise afzonderlijk licht bruin laten karamelliseren en apart houden voor garnituur.
De helft van de Gandaham in een fijne julienne versnijden en licht krokant bakken in olijfolie.
De gebakken Gandaham onder het gebakken witloof mengen.
De rest van de groenten gedurende 5 minuten laten uitzweten in olijfolie.
De groenten bevochtigen met de gevogelteconsomme en het mosselvocht (zonder bezinksel).
Kruiden met peper en zout.
Spiesjes maken mosseltjes, Gandaham en een gamba.
In het midden van een diep bord een torentje maken het witloofmengsel.
Hierop het spiesje leggen (of steken). De soep, met de mosselen, er rond gieten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|