laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Landelijke taart
  ingrediënten:
   

    6 plakjes bladerdeeg
    125 gram amandelen
    125 gram pijnboompitten
    250 gram suiker
    6 nectarines
    1 ei
    keukenmachine, spuitzak
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het deeg ontdooien en leg de plakjes op elkaar. Rol ze uit tot een vierkante lap of leg de plakjes dakpansgewijs over elkaar tot een vierkante lap en druk de randjes goed aan. Vouw de buitenste randjes naar binnen tot een klein opstaand randje.

Splits het ei. Maal in de keukenmachine de noten met de suiker fijn. Voeg het eiwit en citroenrasp toe en draai tot een smeuïge massa. Doe het in een spuitzak en spuit het spijs op het deeg.

Was de nectarines en snijd ze in partjes. Leg ze op het spijs. Bestrijk de deegrandjes met eidooier. Bak de taart in 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats