|
|
|
Landelijke taart |
|
ingrediënten: |
|
|
6 plakjes bladerdeeg
125 gram amandelen
125 gram pijnboompitten
250 gram suiker
6 nectarines
1 ei
keukenmachine, spuitzak |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het deeg ontdooien en leg de plakjes op elkaar. Rol ze uit tot een vierkante lap of leg de plakjes dakpansgewijs over elkaar tot een vierkante lap en druk de randjes goed aan. Vouw de buitenste randjes naar binnen tot een klein opstaand randje.
Splits het ei. Maal in de keukenmachine de noten met de suiker fijn. Voeg het eiwit en citroenrasp toe en draai tot een smeuïge massa. Doe het in een spuitzak en spuit het spijs op het deeg.
Was de nectarines en snijd ze in partjes. Leg ze op het spijs. Bestrijk de deegrandjes met eidooier. Bak de taart in 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|