Tahoecurry met broccoli en kokos |
|
ingrediënten: |
|
|
400 gram tahoe
500 gram broccoli
150 gram wortel
wokolie
1 bakje Kruidenpasta voor Groene Curry
1 pakje Romige Kokosmelk
1 pak Chinese mie
zout |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de tahoe in blokjes van ca. 1,5 cm. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes. Maak de wortel schoon en snijd hem in smalle halve plakjes.
Verhit een wok tot deze begint te walmen. Voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de broccoli en wortel ca. 8 minuten. Voeg de kruidenpasta en kokosmelk toe en laat het ca. 3 minuten zachtjes koken. Schep op het laatst de tahoeblokjes erdoor en warm even mee.
Kook intussen de mie in ca. 4 minuten gaar in water met zout. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Laat de mie uitlekken in een vergiet.
Serveer de tahoecurry met de mie in diepe borden of kommen.
Als je de curry iets pittiger wilt, vervang dan de groene kruidenpasta door rode. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|