|
|
|
Gegrilde zeewolf met spinaziescheuten, tomaat en v |
|
ingrediënten: |
|
|
4 zeewolffilets van ongeveer 125 g
400 g zeer jonge spinazie
150 g mozzarella van buffel
2 middelgrote tomaten
1 eetlepel bloem
1 vanillestokje
1 greepje tuinkruiden naar keuze (bv. postelein, peterselie...)
pistache-olie
citroensap
peper, zout |
|
bereiding: |
|
|
Strooi een weinig peper en zout op de stukken zeewolf, haal ze door de bloem en schud het overtollige eraf. Leg de vis 8 minuten op een voorverwarmde, matig hete grill.
Splijt het vanillestokje in twee, schraap het merg eruit en vermeng het met wat pistache-olie en citroensap tot een geurige dressing.
Was de prille spinazie en laat hem zorgvuldig drooglekken. Verwijder grotendeels de steeltjes. Schik de spinazie (ongekookt) op de borden. Strooi er wat zout, peper en gehakte tuinkruiden op.
Verwijder het vel van de tomaten en snijd in partjes. Voorzie van peper, zout en de vanille-en-pistache-dressing.
Snijd de mozzarella in mooie plakken, leg op de borden en schik er de rest van het garnituur rond. Leg de stukken zeewolf op de mozzarella. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|