Spaanse karbonade met paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
4 karbonades (rib of haas)
2 teentjes knoflook
? eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels sherry (medium dry)
6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 eetlepel witte wijnazijn (of sherryazijn)
2 eetlepels peterselie (verse, fijngeknipt)
snufje zout
snufje zwarte peper (versgemalen) |
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd: 75 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Pers de teentjes knoflook boven een lage schaal uit. Roer de paprikapoeder, de sherry en 3 eetlepels olijfolie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Wentel de karbonades door deze marinade en laat ze tenminste 1 uur afgedekt marineren.
Snijd de paprika's in brede repen.
Rooster de karbonades 10-15 cm boven de hete kolen in 6-8 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met olijfolie.
Meng de paprikarepen met 2 eetlepels olijfolie, leg ze op een barbecue-groenterooster en rooster ze in 8-10 minuten gaar. Schep ze af en toe om.
Schep de geroosterde paprika's in een schaal en meng de azijn, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor. Leg de karbonades op vier borden en schep de paprika's ernaast.
Lekker met Spaanse aardappelsalade van blokjes beetgare aardappel vermengd met knoflookmayonaise en bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|