laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Notenrijst met zalmfilet in bieslooksaus
  ingrediënten:
   

  • 250 gr. notenrijst
  • 5 dl. room
  • 4 zalmfilet
  • 80 gr. boter
  • 30 gr. bieslook
  • Peper
  • Zout
  bereiding:
    Bereidingswijze
Verwarm de oven in 10 minuten voor op 180 graden Celsius. Kook ondertussen de Notenrijst in 8 minuten gaar. Snijd de boter in kleine blokjes en hak de bieslook fijn. Spoel ondertussen de zalmfilets met water af en dep ze droog met wat keukenpapier. Laat de room in een pan op zacht vuur tot de helft inkoken en neem de pan van het vuur.

Bak de zalm in vijfachtste van de boter 5 seconden aan elke zijde. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk de zalm met gesmolten boter, zout en peper. Dek de zalmfilets af met bakpapier. Gaar de zalm circa 5 minuten in de oven. Breng de room weer even aan de kook, haal deze van het vuur en klop de rest van de boter erdoor. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Roer de bieslook door de saus en klop deze met de staafmixer romig. Verdeel de rijst en zalm over de borden en schenk hier een beetje saus over.

Lekker met peultjes, asperges of worteltjes. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats