laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witloofroomsoep met garnalen
  ingrediënten:
   

  • - 500 g witloof
  • - 100 g Noordzeegarnalen (diepvries)
  • - 4 eetl. bloem (afgestreken)
  • - 2 witteselderstengels
  • - 1 ui
  • - 1,5 L kippenbouillon
    (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
  • - 1 dl room
  • - 1 eidooier
  • - 2 eetl. boter
  • - 2 eetl. fijngesnipperde peterselie
  bereiding:
    Voorbereiding

- Laat de garnalen gedurende 30 min. ontdooien op kamertemperatuur en dep ze droog.

Bereiding (40 min.)

Laat 2 eetlepels boter smelten in een grote kookpan. Laat er de fijngesnipperde ui in
glazig worden en voeg de in stukken gesneden selder en witloof toe. Laat 10 minuten
zachtjes stoven.
Bestrooi met 4 eetlepels bloem en roer om.
Giet er, al roerend, de kippenbouillon bij. Laat 20 min. zachtjes koken.
Mix de witloofsoep heel fijn. Doe er de ontdooide garnalen bij en laat nog 1 minuut
doorwarmen.
In een soepterrine klopt u de eidooier los, samen met de room en de fijngesnipperde peterselie. Giet er de soep bij en meng goed dooreen.
Dien onmiddellijk op en geef er stukjes stokbrood bij of fijne sneetjes bruin brood.

Tips
Voor een nog fijnere presentatie, houdt u wat garnalen en peterselie over en verdeelt
u die als versiering over de soep en de borden.
Voor de liefhebbers: u kan de garnalen vervangen door fijne stukjes krab.
Witloofroomsoep 'natuur' is ook heel lekker: als garnituur kan u dan 1 stronk
witloof heel fijn snijden en 2 tot 3 minuten laten stoven in wat boter.
Tot en met het mixen kan u deze soep vooraf bereiden. Zo hebt u ze op het moment
zelf enkel nog af te werken.
Als u een restje roomsoep wilt opwarmen, moet u zorgen dat ze niet gaat koken,
want dan kan ze schiften.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats