laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gratin van mantelschelpnoten met fijne groenten
  ingrediënten:
   

  • - 450 g mantelschelpnoten (diepvries)
  • - 200 g groentereepjes (diepvries)
  • - 2 sneetjes Ardense ham
  • - 5 eetl. geraspte gruyerekaas
  • - 150 g mascarpone (Italiaanse roomkaas)
  • - 1 eidooier
  • - 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • - instantsausbinder
  bereiding:
    (30 min.)
Breng 1 dl water aan de kook met het blokje tuinkruidenbouillon.
Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat afgedekt 10 min. zachtjes
sudderen.
Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat ze gedurende +/- 5 min. gaar
worden.
Doe er de mascarponekaas bij en laat 1 à 2 min. koken.
Bind met instantsausbinder en werk af met een eidooier. Roer er 2 eetl. geraspte
gruyerekaas door, samen met de in fijne reepjes gesneden Ardense ham.
Schep de bereiding in schelpen of schoteltjes en bestrooi met gemalen gruyere.


Kleur onder de grill en dien op met minibroodjes of stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats