|
|
|
Eendenborst met rodewijnsaus en vruchtentaartjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- - +/- 900 g borstfilets van eend
- - 2 dl rode wijn
- - 1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
- - 1 eetl. aalbessengelei
- - 8 voorgebakken bladerdeegtaartjes
- - +/- 400 g abrikozen (blik)
- - 4 appelen
- - 50 g blauwe rozijnen
- - 1 mespunt kaneel
- - griessuiker
- - instantsausbinder
- - peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de rozijnen 1 à 2 u weken in 0,5 dl rode wijn.
(+/- 20 min.)
Snij de geschilde appelen en de uitgelekte abrikozen in kleine stukjes. Doe ze met
de rozijnen in een kookpan en laat op een zacht vuur gedurende +/- 10 min. stoven
(de appelstukjes moeten zacht zijn, maar nog geen moes). Voeg er 1 mespunt kaneel
en suiker naar smaak bij .
Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de borstfilets van eend
in, met de velkant naar onder. Draai het vuur wat lager en laat ze op een matig vuur
8 à 10 min. bakken. Giet regelmatig het smeltende vet weg.
Kruid met peper en zout en laat de andere zijde 5 à 6 min. bakken (het vlees moet
nog rozig zijn).
Haal de borstfilets uit de pan en hou ze warm. Giet het gesmolten vet weg. Giet 1,5
dl rode wijn, de kippenbouillon en de aalbessengelei in de pan en laat 2 min. hevig
koken. Bind met instantsausbinder en kruid indien nodig met peper en zout. Intussen
hebt u de taartvormpjes een 4-tal minuten verwarmd in de oven. Vul ze met de
warme vruchten.
Leg de eendenborst met de velkant naar onder en snij in fijne, schuine sneetjes. Geef er hertoginnenaardappeltjes, tagliatelle of kroketten bij, en de vruchtentaartjes.
Tip
De vruchtenvulling kan u gerust een paar uur vooraf bereiden. Besprenkel ze in dat geval met wat citroensap (om niet te verkleuren) en dek goed af. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|