|
|
Voorbereiding:
De broodvorm met margarine invetten.
Bereidingswijze:
Los de gist op in lauwwarme melk. Zeef de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin het gistmengsel en de gesmolten margarine.Begin vanuit het midden te roeren en voeg de melk er in gedeelten bij. Kneed er een soepel deeg van. Bol het deeg langwerpig op. Leg ze met de sluitings kant onder op een warme plaats met een theedoek er over te rijzen gedurende 1 1/2 uur.Bol het deeg nog 1x in de lengte en 1x in de breedte op en laat het in de broodvorm opnieuw rijzen gedurende 75 minuten.Knip het deeg voor het in de oven gaat vanboven in het midden in met een schaar. Bak het gerezen brood in een hete oven van 210 C in 45 minuten gaar en bruin. Bestrijk de bovenkant van het brood als het uit de oven komt met water, zodat het gaat glanzen. Laat het brood afkoelen. Haal het uit de vorm als het enigszins is afgekoeld. Smakelijk ! |