|
|
|
Brood met rozijnen, abrikozen en noten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 450 gr bloem voor witbrood
- 10 gr gedroogde gist
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 gr boter
- 2,5-3 dl melk
- 1 ei
- 75 gr gedroogde abrikozen
- 75 gr gemengde ongezouten noten
- 200 gr rozijnen
- poedersuiker
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze:
doe in een kom; bloem, gist, vanillesuiker, en boter. verwarm de melk tot lauw. klop het ei met een garde los en schenk er zoveel melk bij dat het niveau tot krap 3 dl komt. schenk het melkmengsel in de kom. stel de machine in op 'normaal' en de bruining op 'licht'. schakel de machine in. snij de abrikozen in reepjes en hak de noten grof. voeg ze met de rozijnen na het eerste piepje toe.
Serveertips:
haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. bestrooi de bovenkant dik met poedersuiker.
Hebt u geen bakmachine, doe dan alle ingredienten goed kneden, laat dan ongeveer 30 min. rijzen, opnieuw opkneden en dan weer 30 min. laten rijzen, ondertussen de oven voorverwarmen op 200°C, het brood in het midden van de oven plaatsen en de oven terug draaien naar 180°C en afbakken in 40 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|