|
|
|
Brood met appel en kaneel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 450 gr bloem voor witbrood
- 10 gr gedroogde gist
- 2 eetl bruine suiker
- 1 eetl kaneel
- 20 gr boter
- 2,5-3 dl melk
- 1 ei
- 150 gr geraspte appel
- 3 gemberbolletjes
- 100 gr amandelspijs
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze:
doe in een kom; bloem, gist, suiker,kaneel en boter. verwarm de melk tot lauw. klop het ei met een garde los en schenk er zoveel melk bij dat het niveau tot krap 3 dl komt. schenk het melkmengsel in de kom. stel de machine in op 'normaal' en de bruining op 'licht'. schakel de machine in. voeg bij de eerste piep de appel toe.
Serveertips:
haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. snijd de gember heel fijn en roer door de amandelspijs. snij het brood in plakken en bestrijk de helft met de amandelspijs. dek af met de rest van de plakken en snijd ze diagonaal door, als sandwiches. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|