Brood Met Chocolade En Noten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 450 gr bloem voor witbrood
- 10 gr gedroogde gist
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 gr boter
- 2,5-3 dl melk
- 1 ei
- 50 gr ongezouten hazelnoten
- 25 gr geconfijte sinaasappelreepjes
- 1 maatbeker pure chocoladedruppels
- 100 gr poedersuiker
- paar druppels sinaasappellikeur
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze:
doe in een kom; bloem, gist,vanillesuiker,en boter. verwarm de melk tot lauw. klop het ei met een garde los en schenk er zoveel melk bij dat het niveau tot krap 3 dl komt. schenk het melkmengsel in de kom. stel de machine in op 'normaal' en de bruining op 'licht'. schakel de machine in. hak de noten grof en snijd de sinaasappelreepjes evt kleiner.voeg ze samen met de chocoladedruppels na het eerste piepje in gedeelten toe.
Serveertips:
Haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. roer van de poedersuiker met wat likeur een dik glazuur en blijf dit roeren tot het gaat glansen. bestrijk de bovenkant van het brood dik met de glazuur. laat het glazuur drogen. snij het brood in dikke plakken en besmeer het met boter en sinaasappelmarmelade. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|