|
|
|
Krieken taart |
|
ingrediënten: |
|
|
- 100 g zelfrijzend bloem
- 100 g aardappelbloem
- 200 g fijne kristalsuiker
- 5 eieren
[b:452c87762a]voor de vulling:[/b:452c87762a]
- 300 g krieken, vers of uit bokaal
- 1 appel, geschild en ontdaan van klokhuis
- 1 nectarine, geschild en in stukken
- 2 el kristalsuiker
- 1 el bruine suiker
- 1 dl room
- 1 gelatine-blaadje
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven op 175°C.
- Klop de eieren samen met de suiker (krachtig) in een ruime kom gedurende 10 min.
- Doe vervolgens verder "au bain marie" tot wanneer het mengsel lauw is.
- Klop tenslotte weer uit het warmwaterbad tot het weer koud is, het mengsel moet zeker 2 tot 3 keer in volume zijn toegenomen.
- Spatel er nu de bloem en de aardappelbloem voorzichtig onder, niet meer kloppen!
- Smelt wat boter en borstel daarmee een taartvorm in, strooi er ook wat bloem over. Giet het deeg hierin en bak het gedurende 45 min. in de oven.
- Pureer voor de vulling het fruit, suiker en room in de mixer. Doe in een pannetje, voeg het gelatinebaadje toe en laat alles even opwarmen.
- Hol de taart zo'n 2 cm uit (blijf enkele cm van de rand) en doe hier de fruit/suiker vulling in. Dek tenslotte alles af met de krieken en versier met wat slagroom. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|