laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krieken taart
  ingrediënten:
   


  • 100 g zelfrijzend bloem
  • 100 g aardappelbloem
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
    [b:452c87762a]voor de vulling:[/b:452c87762a]
  • 300 g krieken, vers of uit bokaal
  • 1 appel, geschild en ontdaan van klokhuis
  • 1 nectarine, geschild en in stukken
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 1 dl room
  • 1 gelatine-blaadje
  bereiding:
    - Verwarm de oven op 175°C.
- Klop de eieren samen met de suiker (krachtig) in een ruime kom gedurende 10 min.
- Doe vervolgens verder "au bain marie" tot wanneer het mengsel lauw is.
- Klop tenslotte weer uit het warmwaterbad tot het weer koud is, het mengsel moet zeker 2 tot 3 keer in volume zijn toegenomen.
- Spatel er nu de bloem en de aardappelbloem voorzichtig onder, niet meer kloppen!
- Smelt wat boter en borstel daarmee een taartvorm in, strooi er ook wat bloem over. Giet het deeg hierin en bak het gedurende 45 min. in de oven.
- Pureer voor de vulling het fruit, suiker en room in de mixer. Doe in een pannetje, voeg het gelatinebaadje toe en laat alles even opwarmen.
- Hol de taart zo'n 2 cm uit (blijf enkele cm van de rand) en doe hier de fruit/suiker vulling in. Dek tenslotte alles af met de krieken en versier met wat slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats