laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolate cake
  ingrediënten:
   



  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels stroop
  • 2 eieren
  • 150 ml. olie
  • 150 ml. melk

    [color=blue:caf61166aa]Glazuur[/color:caf61166aa]
  • 175 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels melk
  bereiding:
    Bereidingswijze



Doe de droge ingredienten in een beslagkom en mix deze door elkaar. Maak in het midden een kuiltje. Voeg de stroop, eieren, olie en melk toe. Mix dit tot er een mooi glad beslag ontstaat.
Vet een springvorm van 23 cm. in en giet het beslag in de vorm. Bak de chocolatecake in een voorverwarmde oven (160 graden, of gasstand 3) 40 tot 45 minuten.

Om het glazuur te maken, verwarm je de chocolade en de melk in een klein pannetje. Langzaam opwarmen tot de chocolade gesmolten is. Laat dit licht afkoelen en smeer dit dan op de cake.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats