laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koninklijke taart
  ingrediënten:
   


  • 300 g boudoirkoekjes
  • 200 g chocolade (puur)
  • 2 dl koffie
  • 4 eieren
  • 125 g boter (bakboter)
  • 125 g poedersuiker
  • 5 g suiker
  bereiding:
    Bereiding

De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie.

Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen.

Als de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.

De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.

Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen. Het mengsel even laten rusten. Ondertussen sterke koffie maken.

Een springvorm bekleden met aluminiumfolie. De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten). De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken. Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes. Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.

Een nachtje laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren. Eventueel versieren met hagelslag, chocolade-blaadjes of slagroom.

Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats