laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 krentenbrood
  ingrediënten:
   
  • 500 gr. Bloem,
  • 15 gr. gist,(Verse of gedroogde kan beide)
  • 10 gr. zout,
  • ongeveer 4 dl melk,
  • 300 gr. krenten en rozijnen en sukade.
  • Bakblik
  bereiding:
    Voorbereiding:
Was de krenten en de rozijn en laat ze op een stukje keukenpapier drogen.

Bereidingswijze:
Verhit de melk, tot ze lauw-warm is. Meng het zout door de bloem. Roer de gist met een weinig lauwe melk tot een dun papje en voeg dat aan het deeg toe met de rest van de melk. Voeg de krenten, rozijen en de sukade toe. Kneed het deeg met de hand tot een soepele bal. Zolang kneden totdat hij enigszins elastisch wordt. Vorm de deegbal tot een broodje en plaats dit in een ingevet bakblik. Dek het blik met een doek af en zet het op een lauwwarme plaats weg om het deeg te laten rijzen. Plaats het blik na ongeveer 1 uur in een voorgewarmde oven van 200 graden. En bak het krentebrood inongeveer 1/2 uur gaar. Bestrijk het brood als het gaar is met wat water dan gaat de korst mooi glimmen. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats