laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaneelbrood
  ingrediënten:
   
  • 500 g bloem;
  • 250 ml water;
  • 5 g suiker;
  • 5 g zout;
  • 2 el olie;
  • 5 g gist;
  • 200 g rozijnen;
  • 2 el kaneel
  bereiding:
    Hulpmiddelen: Broodbakmachine

Voorbereiding:
Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in water. Giet het water af en bestrooi daarna de rozijne royaal met kaneel.

Bereidingswijze:
Doe alle ingredi?nten, behalve de rozijnen en de kaneel, in de broodbakmachine. Hou de volgorde aan die in de gebruiksaanwijzing staat. Stel de machine in op wit brood, medium korst, medium brood. Na de piep worden de rozijnen en de kaneel toegevoegd. Ik kneed het deeg altijd even met de hand door totdat de rozijnen door het deeg verspreid zijn.

Dan doe ik het deeg weer in de machine en zet hem weer aan.
Ook hier kun je gewoon afbakken in de oven als je dat wil, oven voorverwarmen op 180 graden en afbakken in 40 min.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats