laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinazie-zurkelroomsoep met Passendale
  ingrediënten:
   

  • - 300 g bladspinazie (diepvries)
  • - 100 g zurkel (bokaal)
  • - 1 ui
  • - 1 teentje knoflook
  • - 2 eetl. boter
  • - 2 dl room
  • - 2 dl melk (of meer, naar smaak)
  • - 2 blokjes tuinkruidenbouillon
  • - 1 eetl. kruidentuiltje
    Voor de kaashapjes:
  • - 100 g Passendale-kaas
  • - 3 eetl. zelfrijzende bloem
  • - 3 eetl. paneermeel
  • - 1 eidooier
  • - 2 eiwitten
  • - 10 sprietjes bieslook
  • - 1/2 koffiel. paprikapoeder
  • - 1/4 koffiel. nootmuskaat
  • - peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding
- Snij het teentje knoflook en de ui in stukjes.
- Hak het bieslook zeer fijn.
- Rasp de kaas.
- Klop de eiwitten stijf.
- Meng de geraspte kaas met de bloem, het paneermeel, paprikapoeder, nootmuskaat,
peper en zout, het eigeel, het fijngehakte bieslook en de stijfgeklopte eiwitten.

Bereiding (20 minuten)
Bak de stukjes ui en knoflook al roerend in de hete boter. Voeg de diepgevroren
spinazie toe met de bouillonblokjes, 7 dl water en 1 eetlepel kruidentuiltje. laat 15 minuten koken.
Maak ondertussen de kaashapjes. Verdeel de kaasmengeling met een koffielepel in
hoopjes op een beboterde bakplaat. Laat 10 min. bakken in de voorverwarmde oven
op 200°C tot de kaashapjes goudbruin zijn.
Voeg de zurkel en de room toe aan de soep. Mix en voeg naar smaak melk toe. Laat
de soep nog even goed warm worden.

Afwerking
Dien onmiddellijk op en schep in elk bord enkele kaashapjes.
Tip
De kaashapjes kan u al vooraf bakken. Op het moment zelf warmt u ze even op in de oven of gedurende enkele seconden in de microgolfoven. U kan deze kaashapjes ook als warm aperitiefhapje opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats