laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatenroomsoep met mantelschelpnoten en basilicum
  ingrediënten:
   

  • - 16-20 mantelschelpnoten (diepvries)
  • - 400 ml visfond (bokaal)
  • - 1 soepkop soepgroenten (diepvries)
  • - 1 eetl. cognac
  • - 1 eetl. tomatenpuree
  • - 2 eetl. bloem
  • - 2 eetl. boter
  • - 1 dl room
  • - 1 eidooier
  • - 1 eetl. fijngesnipperde peterselie
  • - kruiden:

    • 1 takje tijm
    • een blaadje laurier
    • cayennepeper
    • - 2 eetl. verse basilicum
    • - peper en zout
  bereiding:
    Breng 400 ml visfond aan de kook met 2 dl water, een soepkop soepgroenten, een
takje tijm en een blaadje laurier. Laat 5 min. doorkoken.
Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en breng weer tot tegen het kookpunt.
Neem de pan van het vuur en laat 5 min. staan. Zo worden de mantelschelpnoten
gaar.
Haal daarna de mantelschelpnoten uit de pan en hou ze warm. Zeef het kookvocht.
Smelt 2 eetlepels boter in een kookpan en roer er 2 afgestreken eetlepels bloem door. Voeg
de tomatenpuree toe en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht.
Klop intussen de eidooier los in 1 dl room en 1 eetl. cognac. Doe er de gesnipperde
basilicum bij. Giet er de soep bij en roer goed. Breng op smaak met cayennepeper,
peper en zout.
Afwerking
Schep de soep in diepe borden en schik er 4 of 5 mantelschelpnoten middenin. Bestrooien met fijngesnipperde peterselie en serveren met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats