laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bladerdeeghoekjes met tropische vruchten
  ingrediënten:
   

    4 bolletjes vanilleroomijs
    2 plakjes bladerdeeg (90 g elk, diepvries)
    2 soepkoppen 'Tropical mix' (diepvries)
    1 zakje frambozencoulis (150 g, diepvries)
    1 ei
    4 eetl. poedersuiker
    2 eetl. kirsch of Grand Marnier
    1 eetl. vloeibare honing
    2 eetl. boter
    3 eetl. bloem
  bereiding:
    Voor de versiering:
Enkele rode vruchten: frambozen of bosbessen (diepvries), verse aardbeien, bessen, enz.

Voorbereiding (10 min. - kan enkele uren vooraf)
Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien op kamertemperatuur.
Strijk de bakplaat in met wat boter en bestrooi met bloem. Strooi ook wat bloem op het
werkvlak en rol daarop de plakjes uit tot ze ongeveer de helft groter zijn.
Snij elke plak in twee zodat u 2 vierkanten bekomt en snij elk vierkant in 2 driehoeken.
Leg ze op de bakplaat en bewaar ze op een koele plaats tot u ze gaat bereiden.
Laat de frambozencoulis ontdooien in een kom.
Bereiding (10 min. - vlak voor het opdienen)
Verwarm de diepgevroren vruchtenmengeling met 2 eetl. kirsch of Grand Marnier op
een zacht vuurtje. Roer intussen voorzichtig om.
Klop het ei los met 1 eetl. vloeibare honing. Strijk er de driehoekjes van bladerdeeg
mee in. Schuif ze in de voorverwarmde oven (190°C) gedurende +/- 5 min., tot ze
goudbruin kleuren (hou dit goed in het oog, want door de honing zijn ze vlug te
donker).

Schik op elk bord (bij voorkeur grote borden) 1 warm driehoekje. Lepel er wat vruchten-mengeling op en leg het tweede driehoekje er dwars over. Lepel er wat frambozencoulis
naast en werk af met een bolletje vanilleroomijs en enkele rode vruchten. Strooi wat poedersuiker over het hele bord.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats