|
|
Bereiding (20 min.)
Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe
en roer om. Laat even stoven en voeg 1 L water toe. Kruid met peper en zout en
breng weer aan de kook.
Voeg na 15 minuten de waterkers toe en de in stukjes gesneden gerookte zalm. Laat
1/2 min. meekoken en mix de soep zeer fijn.
Roer in een soepterrine de eidooier los in de room en giet er de soep bij. Roer goed
om. Proef en breng, indien gewenst, op smaak met peper en zout.
Tips
Een roomsoep verwarmen is nogal delicaat (mag niet meer koken!). Toch kan u ze meestal voor een groot deel vooraf bereiden: tot en met het mixen van de soep, zodat u ze nog enkel moet afwerken met de room en eidooier.
Toch een uitzondering voor deze soep met waterkers: de soepgroenten koken in de bouillon kan vooraf. Het toevoegen van de waterkers en zalm doet u het best op het moment zelf. |