 |
|
 |
Koninginnenhapje met scampi's en fijne groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
- - 4 bladerdeegpasteitjes
- - 12 middelgrote scampi's ( diepvries)
- - 150 g juliennegroenten (diepvries )
- - 50 g gerookt spek in blokjes
- - 1,5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
- - 1,5 dl lichte room
- - instantsausbinder
- - peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding
Dompel de diepgevroren scampi's +/- 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kan pellen. Dep ze droog.
Bereiding (15 min.)
Breng 1,5 dl kippenbouillon aan de kook en doe er de diepgevroren julienne-
groenten en de blokjes gerookt spek bij.
Laat gedurende 10 min. zachtjes koken. Voeg er dan de gepelde scampi's aan toe
en laat nog 3 min. verder koken.
Giet er de room bij, breng weer aan de kook en bind met instantsausbinder. Breng
op smaak met peper en zout.
Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven
(200°C).
Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|