laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witlofsalade
  ingrediënten:
   

  • 2 eetlepels rozijnen
  • Muskaatdruiven
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels bulgaarse yorhurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel mayonaise (halvanaise)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 4 struikjes witlof
  • (eventueel wat blokjes belegenkaas)
  bereiding:
    Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
Ontvel en ontpit de druiven.
Hak de walnoten grof. Maak een sausje van de yoghurt, suiker, citroensap,
mayonaise, kerriepoeder, zout en peper.
Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle ringetjes.
Doe het witlof in een schaal en meng de rozijnen, de druiven en de walnoten
(en eventueel de kaas) erdoor.
Meng tenslote de saus voorzichtig door de salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats