|
|
|
Appelen onder bladerdeeg met vanilleijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 deciliter amaretto (likeur) of calvados
- 100 gram rozijnen
- 4 goudrenetten
- 50 gram amandelsnippers
- 2 eetlepels suiker (eventueel bruine suiker)
- kaneel
- sap van een 1/2 citroen
- 1 eidooier, losgeklopt
- 6 plakjes bladerdeeg
- Vanille/roomijs
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiden:
likeur verwarmen er ddan de rozijenen aan toevoegen.
Geschilde appels in blokjes snijden. Meng deze met de amandelsnippers,
rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.
In een beboterde platte ovenschaal doen.
De lapjes deeg uitrollen tot een grote lap om de appel te bedekken.
Snij de rand netjes af en versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Bereiden:
oven voorverwarmen op 225 graden celsius. Deeg bestrijken met de
opgeklopte eidooier.
Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin. Buiten de oven iets laten afkoelen.
In mooie porties op de borden verdelen met een bolletje ijs erop, snel op dienen.
Tip: zonder likeur ook lekker voor kleinere kinderen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|