laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoenmuffins
  ingrediënten:
   


    [color=blue:47087bcf99]
  • Voor het deeg: [/color:47087bcf99]
  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje gist
  • 1 snufje zout
  • 1,5 dl appelsap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gr gare gepureerde pompoen (afgekoeld)
  • 6 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels citroenrasp (potje)

    [color=blue:47087bcf99]
  • Voor de afwerking:[/color:47087bcf99]
  • olijfolie
  • suiker
  bereiding:
    Maak een deeg van alle ingredienten. Laat het vervolgens 60 minuten rijzen onder een doek. Kneed er dan 2 eetlepels olijfolie doorheen, vervolgens weer een half uur laten rijzen. Verdeel het deeg in twaalf stukken en vorm deze licht in een bolletje, waarna u ze vervolgens in de met olijfolie ingevette muffinvorm doet. Bestrijk de muffins met olijfolie en strooi er een beetje suiker op. Bak de muffins, gedurende 20 minuten, op 200°C in de oven. Snijd de muffins doormidden en serveer ze op een bordje met lobbig geklopte room zonder suiker. U kunt de pompoen in dit recept vervangen door zoete aardappel. Ook kunt u in plaats van een muffinvorm papieren vormpjes gebruiken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats