laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde speculaas 3
  ingrediënten:
   

  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker,
  • 250 gram gezeefd volkorenmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 175 gram kleingesneden,
  • koude plantaardige margarine,
  • 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden,
  • 1/2 theelepel zout,
  • 3 eetlepels melk,
  • 400 gram amandelspijs.
  bereiding:
    Kneed een deeg van het volkorenmeel, de basterdsuiker, de margarine, het bakpoeder, de speculaaskruiden, de melk en het zout en laat dit op een koele plaats afgedekt een nachtje rusten. Rol het dan uit tot een deeglap van 5 mm dikte en snijd hieruit 2 gelijke stukken (een rechthoek, eventueel ter grootte van een bestaande bakvorm, of in een fantasievorm, bijvoorbeeld een hart). Leg 1 deel op bakpapier op de bakplaat of in de met bakpapier beklede vorm en bestrijk het dun met (met 1 eetlepel water losgeroerd) ei of melk. Verdeel er de amandelspijs over en druk die glad uit. Leg de tweede deeglap erop en druk die wat aan. Bestrijk ook deze met ei en versier met hele amandelen. Bak de speculaas 40 minuten op 170 graden C. Laat het gebak in de oven wat afkoelen en laat het op een rooster uitdampen of keer het uit de vorm en keer het direct weer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats