laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde speculaas 2
  ingrediënten:
   

  • 250 gram bloem,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 160 gram boter,
  • 150 gram bruine basterdsuiker,
  • 1 mespunt zout,
  • 2 eetlepels speculaaskruiden,
  • 2 eetlepels melk,
  • 300 gram amandelspijs,
  • 3 eieren,
  • 1/2 eetlepel sinaasappelrasp,
  • 20 gram amandelen.
  bereiding:
    De bloem en het bakpoeder zeven boven een kom en dan de boter toevoegen. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten. Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de sinaasappelrasp toe en roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175 graden C. Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van 40 x 20 cm. Snijd het deeg in 2 stukken en leg 1 plak in de bakvorm. Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee. Verdeel het amandelspijsmengsel over het deeg, leg de tweede deeglap erop en druk het wat aan. Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 40 minuten bruin en gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats