|
|
|
Banketlette |
|
ingrediënten: |
|
|
- 450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg,
- 500 gram amandelspijs,
- 1 losgeklopt ei,
- een ingevette bakplaat.
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze:
Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 30 cm. Snij de deeglap in twee en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm). Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs. Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S. Het deeg bestrijken met het ei, het deeg bakken in het midden van de oven tot het goudbruin is (circa 35min).
Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|