laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Speculaas
  ingrediënten:
   

  • 3 kopjes bloem
  • een snuifje bakpoeder
  • 2/3 kopje boter of margarine
  • 1/2 kopje donkerbruine basterd suiker
  • wat melk om het deeg soepeler te maken
  • 2 theelepels speculaaskruiden*
  • een snuifje zout
  • 1/2 kopje gepelde en geschaafde amandelen.
  • Bewaar een paar gehalveerde amandelen om de speculaas mee te versieren
  bereiding:
    Kneed alle ingredienten tot een zachte bal,
behalve de amandelen om de speculaas mee te versieren.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak tot een dikte van
ong. 1/2 cm en gebruik vormpjes om hier koekjes uit te steken.
U kunt ook een paar grotere koeken maken. Bak ongeveer 25 minuten in
een matig warme oven (350° F/180° C), of totdat de koekjes gelijkmatig donkerbruin zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats