|
|
|
JACHTWAFELS |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg bloem,
- 6 eieren,
- 25 g gist,
- snuifje zout,
- 7 soeplepels witte kristalsuiker,
- 2 pakjes vanillesuiker,
- 250 g boter,
- 1 doos rozijnen (1/2 witte en 1/2 donker)
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze: Gist oplossen in een beetje lauwe melk. Bloem in kom doen en een kuiltje maken in 'tmidden. Het zout en de suiker boven op de bloem strooien. In 't kuiltje, eieren, boter en de gist verwerken, daarna alles zeer goed kneden. De rozijnen toevoegen en terug kneden, Het deeg 1 uur laten oprijzen op een warme plaats. Terug even kneden en in partjes verdelen om te bakken.
Serveertip: Opdienen met warme chocomelk |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|