laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 JACHTWAFELS
  ingrediënten:
   
  • 1 kg bloem,
  • 6 eieren,
  • 25 g gist,
  • snuifje zout,
  • 7 soeplepels witte kristalsuiker,
  • 2 pakjes vanillesuiker,
  • 250 g boter,
  • 1 doos rozijnen (1/2 witte en 1/2 donker)
  bereiding:
    Bereidingswijze: Gist oplossen in een beetje lauwe melk. Bloem in kom doen en een kuiltje maken in 'tmidden. Het zout en de suiker boven op de bloem strooien. In 't kuiltje, eieren, boter en de gist verwerken, daarna alles zeer goed kneden. De rozijnen toevoegen en terug kneden, Het deeg 1 uur laten oprijzen op een warme plaats. Terug even kneden en in partjes verdelen om te bakken.

Serveertip: Opdienen met warme chocomelk
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats