|
|
|
Oliebollen (Glutenvrij) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gr Glutafin witte bakmix,
- 1/2 ei,
- 1/2 zakje gedroogde gist,
- 2 dl lauwe melk,
- 50 gr rozijnen,
- 50 gr krenten,
- 50 gr sukade (of alleen maar 150 gr rozijnen),
- 1 appel (in stukjes gesneden)
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Vermeng de bakmix met de gist en het zout. Voeg 1/2 ei toe. Verwarm de melk tot handwarm en voeg deze al roerende toe aan de bakmix tot er een glad beslag is ontstaan. Vermeng de gewassen (gewelde) vruchten en sukade met het beslag. Dek af met huishoudfolie en laat het op een warme plaats (b.v. in een bak met water van 30 C) een half uur rijzen. Vul een frituurpan tot de helft met olie en verhit de olie tot er een blauwe damp af komt. (ca. 175 C).
Bereiding:
Vorm met behulp van twee vet gemaakte lepels bollen van het beslag en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Keer de bollen na 3 min. en laat ze daarna nog 2 min. bakken tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat de oliebollen op keukenpapier in een vergiet goed uitlekken.
Leg de oliebollen op een mooie schaal en dien ze warm op met poedersuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|